Neokoukané mozaiky do kuchyně i koupelny

 

Obklady ani mozaiky nejsou v dnešních koupelnách převratným objevem, znali je již ve starověku obyvatelé orientu, Řecka i Říma. Mozaikové figurální obrazy z kamene či skla zdobily podlahy, stěny i klenby chrámů a zejména lázní. Dodnes se mozaiky běžně používají v bazénech, na koupalištích, v saunách, parních lázních a jiných wellness zařízeních. Mozaiky ale získávají stále větší oblibu i u jednotlivců, kteří je chtějí použít do koupelen, domácích wellness, nebo kuchyní.

Mozaiky všeho druhu

Moderní mozaiky se skládají z barevných segmentů, používají se různé materiály. Velkou výhodou mozaiek je, že se jimi dají pohodlně obložit i oblé a kulaté tvary. Proto se výborně hodí k obložení parní lázně, vany v koupelně apod. Mozaiky se vyrábí kamenné v přírodních barvách, různobarevné skleněné a kovové. Kamenné mozaiky s přírodními říčními valouny se skvěle hodí do každého interiéru, ve kterém chcete zachovat přírodní ráz. Kamenné mozaiky můžete použít v bazénech, koupelnách i kuchyních.

Kovové mozaiky jsou vyrobeny z kovových útvarů nalepených na keramickém podkladu. Působí originálně a luxusně, obvykle jsou použity lesklé i matné segmenty. Kovové mozaiky můžete využít v interiéru i exteriéru, kde se postarají o vskutku neobyčejný efekt.

Nejrozšířenějším typem moderních mozaiek jsou skleněné. Ty se vyrábí v různých provedeních a barevných variacích. Vedle klasických jednobarevných a barevných variant můžete vybírat také skleněné mozaiky žíhané, malované, třpytivé či šrafované. Žhavou novinkou pro letošní rok jsou perleťové mozaiky. Od klasických skleněných se liší tím, že jednotlivé segmenty jsou potažené perleťovou glazurou.

Mozaiky se dodávají všechny na silikonové síťce, díky které se s mozaikou snadno pracuje. V případě potřeby ji jednoduše upravíte na požadovaný tvar a snadno jí obložíte oblé tvary. Neváhejte a vyberte si originální mozaiku za kuchyňskou linku či do sprchového koutu.