Chlebník do kuchyně

Aby vydržel co nejdéle čerstvý a měkký, tak se dříve chléb často balil do čistého plátna nebo utěrky a vkládal se většinou do proutěné ošatky. Buď se i s ošatkou pokládal přímo na jídelní stůl, nebo se schovával do spíže.

V současné době se pečivo nejčastěji prodává v mikrotenových sáčcích nebo plastových obalech. Nejčastějším prohřeškem je ponechání pečiva a chleba v igelitu. Jde o velmi nevhodné uskladnění, jelikož pečivo brzy plesniví. Nejlepším řešením je zabalení chleba do čisté utěrky a uložení do chlebníku, kde vydrží v dobrém stavu i několik dní.

Wesco-Chlebnik-Bread-bin-classic-line-cerveny---205604-02

Chlebníků je na trhu ohromná spousta nejrůznějších tvarů, materiálů a velikostí. Rovněž si můžete vybírat chlebníky barevně sladěné s vaší kuchyňskou linkou. Chlebníky jsou ideálním způsobem k ukládání pečiva, které zde dlouho vydrží v poživatelném stavu a navíc je chráněno proti hmyzu, případně i myším třeba na chalupě.

big10129050PDM001B

Tradiční jsou chlebníky dřevěné, které se začaly vyrábět nejdříve. I dnes se hodí do kuchyní v rustikálním stylu. Ideální jsou, pokud mají posuvná dvířka, díky nimž nepotřebujete další prostor k otevírání chlebníku. Dalším typem jsou plastové chlebníky, k jejichž přednostem patří pestrobarevnost, která kuchyň oživí a také snadná údržba, neboť se jednoduše omyjí třeba i v myčce nádobí.

Chlebnik-Grandy-Wesco-cokoladove-hnedy---23520122

Ovšem z hlediska praktičnosti a funkčnosti jsou lepší chlebníky dřevěné a kovové. K oblíbeným patří nerezové chlebníky. Díky hezkému designu mohou být vystaveny na viditelném místě a v moderní kuchyni skvěle ladí s dalšími nerezovými prvky.

132973_B02