Mladému páru zpočátku jejich soužití stačí pár skříněk, ovšem rodina s více členy potřebuje mnohem více. Rozdíl je také v požadavcích na skladování potravin u lidí ve městě, kteří jsou zvyklí nakupovat denně a na venkově, kde se spíše nakupuje ve velkém.
Úložné prostory je dobré rozdělit na několik zón. Nemáte-li spíž, vyčleňte poblíž chladničky potravinovou skříň. Máte-li možnost, opatřete tuto skříň odvětráváním. Na příruční potraviny, jako je olej, ocet, koření apd. se osvědčuje menší potravinová skříňka u sporáku.
Pod hlavní pracovní plochu umístěte mezi mycím a varným centrem prostornou skříňku na nejběžněji používané nádobí, jako jsou hrnce, pánve, apd. Nejlepší a nejpraktičtější jsou výsuvné kontejnery, které jsou velmi přehledné. Jejich optimální šířka je 90 cm a hodí se do každého stylu kuchyně. Při porovnání s klasickou dvířkovou skříňkou pojmou více nádobí. Nespornou výhodou je snadná manipulace, jelikož budete mít v nádobí přehled a pořádek.
Kuchyň by měla obsahovat alespoň dvě zásuvky na drobné náčiní. Do jedné dáte příbory, do druhé vařečky apd. Zásuvky umisťujte hned pod pracovní desku, abyste se nemuseli zbytečně ohýbat.
Vybírejte spíše velké prostorné skříňky a nedrobte prostor na malé přihrádky. V kuchyni se snažte využít každého prostoru, včetně rohů, kterým věnujte zvláštní pozornost. Pro méně používané nádobí vyčleňte méně přístupná místa. Vždy je lepší, když vše, co patří do kuchyně, je uloženo v ní a ne ve sklepě, komoře nebo v garáži.